🌡 17.9 °c
🕐 06:35
!!!
Denna månad har nu redan passerat.
2061/09/12

Har du tips på något som händer i Göteborg, litet som stort, så skicka oss ett mail tips@goinfo.se


Enkelt helt enkelt.

Skicka in dina tips till tips@goinfo.se

--
Polismyndigheten har beslutat om:
totalt väskförbud på större evenemang.
2023/12/31

Beslutet omfattar bland annat:
* större idrottsevenemang
* konserter och festivaler
* samtliga arrangemang på landslagsnivå
* samt specifikt Allsvenskan, Superettan, Svenska cupen, SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan, olika former av Europa-spel och landslagsmatcher inom respektive idrott.

Mer info på polisen.se

--
Harry Potter och Den flammande bägaren™ In Concert
Scandinavium
2023/11/05

För första gången i Goteborg visas nu Harry Potter och Den flammande bägaren™ In Concert. Upplev denna klassiska äventyrsfilm med livemusik framförd av stor symfoniorkester när Stockholm Concert Orchestra framför filmens soundtrack, gjort av Patrick Doyle samtidigt som filmen visas i sin helhet på stor duk.


Missa inte chansen att uppleva filmen på ett helt nytt sätt, Harry Potter och Den flammande bägaren™ In Concert med Stockholm Concert Orchestra är högupplöst magi, som får dig att uppleva film på ett helt nytt sätt.
Filmen visas med originalspråk engelska med Svensk textning.
Åldersgräns 11 år (7 år i vuxens sällskap.)

Biljetterna är släppta via: ticketmaster.se

Källa: ticketmaster.se

--
Lennie Norman
Lorensbergsteatern
2023/11/07

Gubbvarning Live 2.0

Efter över 100 föreställningar med Gubbvarning live och succé över hela landet så är han nu tillbaka! Lennie Norman är nu aktuell med en helt ny humor föreställning där han fortsätter att skärskåda tiden vi lever i och tar tempen på samtiden.


Föreställningen bygger vidare på böckerna och tidigare humorshowen Gubbvarning live, böcker som sålts i över 70.000 exemplar och en show som setts av över 30.000 människor!Publiken kan förvänta sig enpersonlig,vass och galet rolig föreställning med en av våra allra mest kända och hyllade stand up komiker.

Eller som UNT beskrev det – Showen är ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod! Argare, bittrare men också med underbar självdistans så kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. Publiken kommer att få sig en rejäl omgång med humor, vi kan helt enkelt utlova en Stand Up show av allra högsta klass!

Biljetterna är släppta via: lorensbergsteatern.se

Källa: mtlive.se

--
Minnesluckor
På Kajskjul8
2023/11/16 - 2023/12/16

Minnesluckor en ny show full med fyrtio års galenskap. Det blir nytt. Det blir gammalt. Det blir allt. Det blir hejdundrande skratt och svängiga hågkomster, sånger, sketcher, stämmor och steg.

Efter 40 år framkallar de fortfarande magknip och skrattkramp. Roger på Macken, Hembygdsföreningens ordförande, Kenneth Aalborg, Goja och Lady Shave och några andra märkliga karaktärer som kanske dyker upp mellan Jan Rippes och Per Fritzells minnesluckor.

Kommer du ihåg husvagnen, minns du Roger på Macken, har du något minne av Hembygdsföreningens ordförande, Kenneth Aalborg, Goja och Lady Shave och? Vi kan ha glömt något, vi får se. Och du får se vad det kan bli, det kan bli vad som helst denna afton, sprängfylld av just minnen, nyfunna karaktärer och bortglömda nummer, upphittade och upphottade och framförda tillsammans med Den Ofattbara Orkestern.

Biljetter finns på: Kajskjul 8

Källa: Kajskjul8

--
Jul i Lisebergsparken
en sagolik jultradition
2023/11/18 - 2024/01/07

Den 18 november slås portarna upp till jubileumsjul i Lisebergsparken. En förtrollande och snösäker vintervärld som sträcker sig längre än någonsin förr, ända fram till den 7 januari. Hela Lisebergsparken förvandlas till en julig snöfylld vintersaga där dofter av glögg, brända mandlar och julens goda smaker ryms mellan marknadsbodar och karuseller.

Jubileumsjulen blir inte bara en vecka längre utan utökas också med ett helt nytt tematiserat område och en jubileumsutställning, som riktar sig mot en mer vuxen målgrupp.

Vid Stora Scenen öppnar Vintermarknaden, som erbjuder 19 nya handelsbodar, skridskoåkning på isbanan och gnistrande igloos att samlas i tillsammans med en värmande kopp i handen. Allt vid det nya snöklädda bergets fot.

Nyhet! Lisebergs jubileumsutställning: Följ med på en vindlande berättelse genom hundra år av glädje tillsammans. Ta rulltrappan upp till Lisebergstornet och besök vår jubileumsutställning med mängder av spännande föremål, kuriosa och bilder. Ta del av historier om klassiska attraktioner, händelser, dansbanor och artister som gjort avtryck under våra första hundra år.

Jul i Lisebergsparken

Källa: Liseberg

--
Greatest 80s - en julshow med bara hits
Lorenbergsteatern
2023/11/22

Greatest 80s är en julshow med bara hits, framförda av de artister som toppade Trackslistan med dem under 80-talet. I och med att turnén äger rum under en månad från 17/11 till 17/12 bjuds även på en och annan jullåt. ”Publiken kommer att slungas tillbaka till folkparkskvällarna när man hoppade, dansade och sjöng med till sina idolers hits. Med originalartister som Magnum Bonum, Mikael Rickfors, Dan Hylander, Ankie Bagger, Sha-Boom, Lasse Lindbom Band, Tone Norum, Snowstorm och Katrina (ex The Waves) är Greatest 80s den största 80-talsturnén som någonsin har gjorts i Sverige, medräknat de turnéer som genomfördes under 80-talet” säger Peter Besterman, turnéproducent på Besterman AB.

Med Sommarnatt fick Snowstorm en av 80-talets allra mest älskade låtar, och den har fortsatt att leva kvar och spelas år efter år. Gruppen följde upp framgången med hits som Vårstämning och Hon älskar snabbt och firar snart 50 årsjubileum. De har ända sedan starten turnerat flitigt, och allra mest har de goa göteborgarna synts på Västkusten. Nu kommer de under en intensiv månad bjuda publik i hela Sverige på sin rock av bästa märke.

Biljetter kan köpas här på lorenbergsteatern.se

Källa: Lorenbergsteatern

--
The E DU GO Show
Konserthuset
2023/11/23

Välkommen till The E DU GO Show – en humorshow om Göteborgs (roliga) historia som du aldrig hört den förut, baserat på 400 års galenskap.

Bakom föreställningen står humorensemblen Lester & Kulturvarietén och för musiken står superorkestern The Swingerz, en osalig mix av bl.a. dansbandet Barbados, jazzsångerskan Helena Lidström, DJ Lennart och ingen mindre (eller mer) än Glenn Hysén. Patrullerande trafikpolis för kvällen är Göteborgs egen Karlsson på taket – Pipistrello.

Innehåll: Den ökända Hisingenstoryn ”Sagan om Ringön”, vem är vem av Lasseman och Lasse-Maja och framför allt sanningen bakom Glenn Hyséns inblandning i Ostindiefararens förlisning 1745 – bland mängder av andra historiska Göteborgshändelser du aldrig hört talas om. Dessutom: Faktafelaktigt Göteborgskryzz, IQ-befriat intelligenstest, musiktävlingen ”Masked swinger”, fruktlösa talangjakten ”Otalang Sverige” och massor av galna låtar om allt och ingenting (mest ingenting).

Jättegäster:

Janne Schaffer
Helen Alfredsson

Biljetter beställs HÄR på GSO

Källa: Göteborgs konserthus

--
En vinterkväll med Peter Jöback
Scandinavium
2023/11/24

Peter Jöback åker ut på stor turné när årets allra finaste högtid står för dörren! En poetisk och storslagen show som ger upphov till både eftertanke, glädje och definitivt till en varm gemenskap. Julklassikern ”Jag kommer hem igen till jul” öppnade upp en ny musikalisk värld för Peter Jöback genom legendarer som Leonard Cohen, Joni Mitchell, Van Morrison och han fullkomligt knockades av musikens kraft.


Det för sin tid så nyskapande albumet har idag blivit en given del i de flesta svenska hem med över 600.000 sålda fysiska album och årligen över 10-tals miljoner streams. Och nu är Peter Jöback redo att bjuda in till en krispig, gnistrande högtidskväll i gemenskap med den allra bästa musiken!

Biljetter via: ticketmaster

Källa: Live Nation.se

--
Labero
Draken Live
2023/11/25

Labero: Han har trollbundit publiken i över tre decennier med sina fingerfärdigheter – på några av de största scenerna i Singapore, Monte Carlo, Sydney och inte minst nöjesmeckat Las Vegas..


Nu är mannen, myten och magikern tillbaka i ett mer avskalat och intimt format som tar dig närmare magin än någonsin tidigare. Upplev en av världens främsta illusionister i sitt esse hos oss på Draken Live den 25 november. Varmt välkommen till en förtrollad afton du sent ska glömma. Joe Labero has entered the building.

2 Föreställningar - 15:00 samt 20:30

Biljetter via: tickster.com

Källa: Draken Live.se

--
Julkonsert " I Juletid"
Annedalskyrkan
2023/11/26

Till årets stora jubileumsturnén är Tommy Nilsson speciellt inbjuden som gäst i ledning av Marcos Ubeda och Magnus Johansson. Det är 20 år sen ”I Juletid” hade sin första konsert i Hjärnarp och julkonserterna har blivit en återkommande turnétradition som besökt oändligt många konserthus och kyrkor runt om i hela landet genom åren.


Gästsolist första året var Stefan Ljungqvist och på orgel medverkade Lennart Palm. Åtta konserter blev det av denna första upplaga. I de flesta kyrkor medverkade en lokal kör, och ett mångårigt samarbete inleddes med kören S:t Mikael Gospel från Ängelholm. Efter hand som åren har gått, har I Juletid växt och nu är denna turné växt till en av Sveriges största julturné. Åtskilliga gästsolister har medverkat genom åren, och har ett kontinuerligt samarbete med ett 40-tal lokala körer och kårer runt om i Sverige. I Juletids pianist och kapellmästare Marcos Ubeda anslöt 2006, och sedan 2008 ges en årlig jul-CD ut med Marcos producent-signum.

Biljetter beställs HÄR på Tickster

Källa: MT LIVE AB

--
LEGENDS - A night of celebration
Park Lane
2023/10/07 - 2024/06/08

Välkommen till en oförglömlig kväll fylld med musik, dans och underhållning på vår fantastiska krogshow LEGENDS! Vi tar er med på en resa genom tiderna och hyllar några av världens mest legendariska artister och deras musik i en kväll som går i firandets tecken

Kvällen erbjuder en meny fylld med läckra rätter och drycker som kompletterar den spektakulära underhållningen. Allt serveras i en elegant och stämningsfull miljö som ger er den perfekta inramningen för en minnesvärd kväll.


Våra enastående artister tillsammans med vårt husband tar med er på en fartfylld, musikalisk resa genom tiderna. Dansa och sjung med i låtarna som vi alla känner igen, sjävklart 100% LIVE. Vi garanterar er en kväll full av nöje, glädje och musikalisk magi på Park Lane Show Park Lane Show är perfekt för er som skall fira en födelsedag, ett jubileum eller för en personalfest med kollegorna. Teamet bakom LEGENDS är detsamma som succéshowerna Generations, Park Lane Rock Show, The Greatest Stars och nu senast Rock The Disco. Vi ses i höst!

Biljetter beställs HÄR på Ticketmaster

Källa: Ticketmaster

--
Stefan Odelberg - "Get Ready For My Close Up"
Elite Park Avenue Hotel
2023/10/06 12:00 - 2023/12/19 21:00

33 föreställningar ska spelas fram till den 19 december 2023. Stefan Odelberg kommer att bjuda publiken på en fartfylld och mer personlig show än någonsin. Det blir med mycket humor, massor av tricks och magi som bjuder på extra allt.


Med Stefan Odelbergs enastående förmåga att få alla att känna sig som hemma och samtidigt bjuda på förunderlig magi med många skratt på nära håll. Stefan blandar som vanligt sitt hemliga recept och låter oss i publiken vara med om alla möjliga saker som gör att man tänker, ”Hur kan det vara möjligt!?” samtidigt som ens sinnen vill ha mer av det där okända.

- The show works really good for international guests.

Biljetterna är släppta via: www.odelberg.com

Källa: werecki.com

--
Halloween på Liseberg
2023/10/06 - 2023/11/05

Det blir aktiviteter för både stora och små, våghalsiga och hariga. Nöjesparken byter skepnad och besökarna möts av mys-rys, fågelskrämmor, godismysterium och mängder av pumpor.

– Under Halloween på Liseberg förvandlas hela parken till en färgglad höststorm med både bus, mys och riktigt rysliga upplevelser. Här finns det verkligen något för alla, allt från mystiska godisäventyr till skräck och kalla kårar, säger Lotta Carlsbogård, chef Säsonger & Events. Halloweensäsongen öppnar den 6 oktober och håller öppet fram till 5 november. Dagliga öppettider publiceras på liseberg.se, där man också hittar tillgängliga biljetter.

Öppetdagar: 6–8, 13–15, 20–22, 26–29 oktober samt 30 oktober till 5 november.

Öppna attraktioner: 35

110 ton pumpor, (ca 30 000 st). Odlade i Skåne som blir biogas efter säsongens slut.

Antal skräckaktörer: ca 250 st.

Källa: Liseberg

--
Halloween på Universeum
2023/10/06 - 2023/11/05

Under fem skrämmande veckor fylls hela huset med slemmigt slajm, törstiga blodsugare, vidunderliga havsdjur och mycket mer. Här får stora och små våghalsar testa på och uppleva kemi, fysik, biologi och teknik i annorlunda form.

Under höstlovsveckorna trollar Universeum också fram ett gäng aktiviteter, både ledda av guider och sådana du kan göra på egen hand.

- Välkommen till 9000 kvadratmeter äventyr.

Källa: goteborg.com

--
Mamma Mia! The Party
På Rondo
2023/09/22 - 2023/12/16

Först kom musikalen. Sen kom filmen. Nu är du välkommen till Mamma Mia! The Party… Bli en del av en helt ny upplevelse. En grekisk taverna. En medelhavsmeny. ABBAs låtar och en fest som aldrig tar slut. Den 20 januari 2016 var det världspremiär på Tyrol för ytterligare ett steg i succén MAMMA MIA!


Rondo på Liseberg i Göteborg har byggts om och förvandlats till en grekisk taverna med kapacitet för ca 500 gäster. Du och ditt sällskap är med om en helt ny upplevelse, en middagsunderhållning i flera akter och en fest som överträffar det mesta.

INFORMATION
Show och meny ingår i samtliga biljettkategorier. Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap. På utvalda Familjefester är åldersgränsen 8 år.

Biljetter köpes via: Tickster

Källa: Liseberg

--
Wicked
Succémusikalen som tagit världen med storm
2023/09/16 - 2024/04/24

Musikalen Wicked berättar historien om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen Trollkarlen från Oz), ur de båda häxornas perspektiv. Hur de omaka vännerna Elphaba och Galinda fann varandra, blev till den onda respektive den goda häxan och lyckades besegra den elake trollkarlens tyranni.

Uppsättningen i Göteborg är den största någonsin, med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar. I huvudrollen som Elphaba, ”the wicked witch of the west”, debuterar 23-åriga Feline Andersson. Galinda, som blir till den goda Glinda, sjungs av Anna Salonen, som tidigare medverkat i bland annat musikalen Oliver! på GöteborgsOperan.


Musikalen Wicked firar 20 år och är en av världens mest populära musikaler. Originaluppsättningen hade världspremiär på Broadway 2003 – där den hittills spelat 7 000 föreställningar – och premiär i West End tre år senare.

Biljetter köpes via: opera.se

Källa: Göteborgsoperan

Spider
Vi fyller på hela tiden med mer info.
2061/09/12

Har du tips på något som händer i Göteborg, litet som stort, så skicka oss ett mail tips@goinfo.se


Enkelt helt enkelt.

Skicka in dina tips till tips@goinfo.se

Spider
Länkar till våra andra GO-sidor.
GO GO GO

!!
Hur fungerar GO INFO
Vad betyder saker och ting

I varje månad så visar vi bara det som är aktuellt för månaden. Vi tar bort informationen i innevarande månad när sista dagen för eventet / informationen har passerat.

08
flera dagar
Datumet som står längst till vänster är antingen första dagen på flera dagar eller så är det bara 1 dag för eventet.
Om det är flera dagar så står det under datumet.

08
Det är idag som eventet pågår.

En stjärna betyder att det är ett pågående event och att det pågår under flera dagar

Ett varningstecken betyder att det är nu de sista dagarna på ett event som pågått under flera dagar.

Detta betyder att det är idag som det är sista dagen på eventet.

--
2 streck betyder tyvärr att eventet redan har passerat.

Sponsrat Innehåll
Det kan även förekomma sponsrat innehåll och detta innebär att det är betalt innehåll som är beställt för att visas under önskad längd. Sponsrat innehåll kan vara i upp till 4 veckor på en och samma gång.
GOTEBORG.MEDIA har hand om all sponsring

Har du något att berätta så skicka in det till oss på tips@goinfo.se

Hälsningar
Anders Nilsson
Content manager / Producent
GO INFO Göteborg

Powered by XFMPRO.com
GO FM - Kanal X(AI)
Att skicka in Tips
📧

Om du har tips så når du oss lättast med mail tips@goinfo.se

Att skicka in tips:
GO INFO tar enbart emot tips på vad som händer i Göteborg. Berätta om det du tror skulle passa in här och vi vill gärna ha ditt namn/företag med telefon/mail så vi kan verifiera innehållet.

Vi kan även komma till er och prata igenom erat tips, det kan också bli intressant att även ha med det i våra radiosändningar och TV. Det finns även möjlighet att sponsra erat innehåll, ring oss så berättar vi mer.

Du får gärna ringa oss om du undrar över något på telefon 031-145145

Skicka ditt tips till redaktionen tips@goinfo.se.

GO INFO Mail.
📧

Om du har tips så når du oss lättast med mail
tips@goinfo.se

Redaktionen når du på
info@goteborg.media

Public Relations:
pr@goteborg.media

GO INFO Telefon.
📱

Redaktionen på GOTEBORG.MEDIA

Telefon 031-145 145 (vardagar kl 9 - 15).

Sponsring / Annonsering
GOTEBORG.MEDIA

GOTEBORG.MEDIA har hand om all sponsring / annonsering på GO NEWS, GO INFO, GO TRAFIK, GO FM samt Trafikradion.com & Trafik24.se

GOTEBORG.MEDIA


Powered by XFMPRO.com