🌡 11.3 °c
🕐 22:39
!!!
Denna månad har nu redan passerat.
2061/09/12

Har du tips på något som händer i Göteborg, litet som stort, så skicka oss ett mail tips@goinfo.se


Enkelt helt enkelt.

Skicka in dina tips till tips@goinfo.se

--
Bokmässan 2023
På Svenska Mässan
2023/10/01 - 2023/10/01 21:00

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang. Mässan startade 1985 och hade då 5 000 besökare. Sedan dess har den vuxit betydligt och mottar nu årligen runt 80 000 besök under fyra dagar i september.

Ingen annan bokmässa i världen erbjuder ett lika omfattande seminarieprogram. Därtill kommer program på över 15 olika scener ute i mässhallarna. I montrarna pågår aktiviteter hela dagarna, där finns fack- och skönlitteratur, läromedel, barnböcker, serier, tidskrifter, bokbussar, bokhyllor och mycket mer. Här kan besökarna köpa böcker, träffa sina favoritförfattare och få sina böcker signerade.

Källa: Bokmässan

--
Tomas von Brömsen
Lisebergsteatern
2023/10/05 - 2023/10/25

Lagom till Lisebergs 100-årsjubileum står Tomas von Brömssen åter på nöjesparkens scen. Sedan 1990 – strax efter vännen Sten-Åke Cederhööks bortgång – har Tomas regelbundet återkommit med egna föreställningar till Lisebergsteatern.

Föreställningen ”Kontrabasen” är skriven av Patrick Süskind, författare till succéromanen och Netflix-serien ”Parfymen”. Den musikaliska scenshowen kretsar kring en längtande men orubblig kontrabasist som förbereder sig inför ännu en spelning. Han redogör verbalt och med ett utpräglat kroppsspråk om mycket – sin otympliga kontrabas, musiken och om sin obesvarade kärlek till teaterns sopran, Sara.

Tomas älskar att stå mitt i musiken. Den har varit med honom sedan tonåren och musiken tog honom ända till Nya Ullevi, som gästartist hos Håkan Hellström. – Tradjazz var den förhärskande musiken under tonåren. Skoldansjazz kan man säga, luftigt och lätt. ”Wild cat blues” var en klassisk låt som alla skulle lära sig, säger Tomas. – Drömmen var att spela i en skolorkester, för där stod ju alla tjejer och kollade, säger Tomas och ler.

Biljetter beställs HÄR på SHOWTIC

SHOWTIC

--
Stefan Odelberg - "Get Ready For My Close Up"
Elite Park Avenue Hotel
2023/10/06 - 2023/12/19

33 föreställningar ska spelas fram till den 19 december 2023. Stefan Odelberg kommer att bjuda publiken på en fartfylld och mer personlig show än någonsin. Det blir med mycket humor, massor av tricks och magi som bjuder på extra allt.


Med Stefan Odelbergs enastående förmåga att få alla att känna sig som hemma och samtidigt bjuda på förunderlig magi med många skratt på nära håll. Stefan blandar som vanligt sitt hemliga recept och låter oss i publiken vara med om alla möjliga saker som gör att man tänker, ”Hur kan det vara möjligt!?” samtidigt som ens sinnen vill ha mer av det där okända.

- The show works really good for international guests.

Biljetterna är släppta via: www.odelberg.com

Källa: werecki.com

--
Halloween på Liseberg
2023/10/06 - 2023/11/05

Det blir aktiviteter för både stora och små, våghalsiga och hariga. Nöjesparken byter skepnad och besökarna möts av mys-rys, fågelskrämmor, godismysterium och mängder av pumpor.

– Under Halloween på Liseberg förvandlas hela parken till en färgglad höststorm med både bus, mys och riktigt rysliga upplevelser. Här finns det verkligen något för alla, allt från mystiska godisäventyr till skräck och kalla kårar, säger Lotta Carlsbogård, chef Säsonger & Events. Halloweensäsongen öppnar den 6 oktober och håller öppet fram till 5 november. Dagliga öppettider publiceras på liseberg.se, där man också hittar tillgängliga biljetter.

Öppetdagar: 6–8, 13–15, 20–22, 26–29 oktober samt 30 oktober till 5 november.

Öppna attraktioner: 35

110 ton pumpor, (ca 30 000 st). Odlade i Skåne som blir biogas efter säsongens slut.

Antal skräckaktörer: ca 250 st.

Källa: Liseberg

--
Halloween på Universeum
2023/10/06 - 2023/11/05

Under fem skrämmande veckor fylls hela huset med slemmigt slajm, törstiga blodsugare, vidunderliga havsdjur och mycket mer. Här får stora och små våghalsar testa på och uppleva kemi, fysik, biologi och teknik i annorlunda form.

Under höstlovsveckorna trollar Universeum också fram ett gäng aktiviteter, både ledda av guider och sådana du kan göra på egen hand.

- Välkommen till 9000 kvadratmeter äventyr.

Källa: goteborg.com

--
Avenyn för Världens Barn
Avenyföreningen
2023/10/07

Lördagen den 7 oktober arrangeras ”Avenyn för Världens Barn”. Det blir en dag fylld av kulturupplevelser för barn, smaker från världens hörn och ett springlopp runt Poseidon för de yngsta. Evenemanget är en insamlingsdag i syfte att bidra till barns rättigheter runt om i världen.

Under dagen kommer alla barn få ta del av kulturella upplevelser med roliga barn- och kulturaktiviteter hos verksamheter och kulturinstitutioner i Avenyområdet. Åtta av de främsta kulturinstitutionerna runt Götaplatsen och på Avenyn kommer erbjuda aktiviteter för barn inom konst, teater, film, musik och litteratur. Flera restauranger och caféer ger smakfulla erbjudanden med jorden-runt tema som också är kopplade till insamlingen. Göteborgs Lucia ger en specialföreställning och runt Poseidon kan de yngsta springa jorden runt med Världens Barn.

Avenyföreningen vill skapa en plattform där göteborgarna kan vara med och göra skillnad för barn i världen, i samband med att kampanjen för Världens Barn pågår runt om i hela Sverige. SVT kommer att ha en flygande reporter på plats under dagen och skapa en studio som livesänder på kvällen under den direktsända galan ”Tillsammans för Världens Barn. Studion byggs upp i verandan hos Boqueria med utsikt mot ett orange upplyst Götaplatsen – där vi tillsammans sätter ljus på barns rättigheter.

Källa: AVENYFÖRENINGEN

--
LEGENDS - A night of celebration
Park Lane
2023/10/07 - 2024/06/08

Välkommen till en oförglömlig kväll fylld med musik, dans och underhållning på vår fantastiska krogshow LEGENDS! Vi tar er med på en resa genom tiderna och hyllar några av världens mest legendariska artister och deras musik i en kväll som går i firandets tecken

Kvällen erbjuder en meny fylld med läckra rätter och drycker som kompletterar den spektakulära underhållningen. Allt serveras i en elegant och stämningsfull miljö som ger er den perfekta inramningen för en minnesvärd kväll.


Våra enastående artister tillsammans med vårt husband tar med er på en fartfylld, musikalisk resa genom tiderna. Dansa och sjung med i låtarna som vi alla känner igen, sjävklart 100% LIVE. Vi garanterar er en kväll full av nöje, glädje och musikalisk magi på Park Lane Show Park Lane Show är perfekt för er som skall fira en födelsedag, ett jubileum eller för en personalfest med kollegorna. Teamet bakom LEGENDS är detsamma som succéshowerna Generations, Park Lane Rock Show, The Greatest Stars och nu senast Rock The Disco. Vi ses i höst!

Biljetter beställs HÄR på Ticketmaster

Källa: Ticketmaster

--
The E DU GO Show
Konserthuset
2023/10/12

Välkommen till The E DU GO Show – en humorshow om Göteborgs (roliga) historia som du aldrig hört den förut, baserat på 400 års galenskap.

Bakom föreställningen står humorensemblen Lester & Kulturvarietén och för musiken står superorkestern The Swingerz, en osalig mix av bl.a. dansbandet Barbados, jazzsångerskan Helena Lidström, DJ Lennart och ingen mindre (eller mer) än Glenn Hysén. Patrullerande trafikpolis för kvällen är Göteborgs egen Karlsson på taket – Pipistrello.

Innehåll: Den ökända Hisingenstoryn ”Sagan om Ringön”, vem är vem av Lasseman och Lasse-Maja och framför allt sanningen bakom Glenn Hyséns inblandning i Ostindiefararens förlisning 1745 – bland mängder av andra historiska Göteborgshändelser du aldrig hört talas om. Dessutom: Faktafelaktigt Göteborgskryzz, IQ-befriat intelligenstest, musiktävlingen ”Masked swinger”, fruktlösa talangjakten ”Otalang Sverige” och massor av galna låtar om allt och ingenting (mest ingenting).

Jättegäster:

Kjell Wilhelmsen
Magnus Wislander

Biljetter beställs HÄR på GSO

Källa: Göteborgs konserthus

--
The Ukulele Orchestra of Great Britain
2023/10/17

Gruppen är en internationell sensation och något av en nationalklenod hemma i Storbritannien. Turnépremiär blir det i Uppsala den 14:e oktober och följs upp med både Stockholm, Gävle, Göteborg och Malmö

"The Ukulele Orchestra of Great Britain" fantastiska historia spänner över 30 år och har gått från nyfiket prövande till virtuositet och från lantliga småscener till Carnegie Hall. Med instrument köpta för växelpengar har orkestern spelat för kungligheter på The Royal Albert Hall, operahuset i Sydney och på den jättelika Glastonburyfestivalen.
Turnéplan: 2023
14 oktober Uppsala UKK
15 oktober Stockholm Scalateatern
16 oktober Gävle Teater
17 oktober Göteborg Lorensbergsteatern
18 oktober Malmö Palladium

Biljetterna är släppta via: programbolaget.com

Källa: werecki.com

--
Loppis
Majorna, Såggatan 42
2023/10/21 - 2023/10/22

Loppis i Majorna på Såggatan 42. Lördag och Söndag mellan kl 11 - 16


--
Robert Gustafsson
Håller låda på Draken Live
2023/10/25

Sveriges roligaste man Robert Gustafsson kommer till Göteborg och Draken live! Med sig i bagaget har han uppföljaren till sin populära föreläsning Robert Gustafsson håller låda som går för utsålda hus landet runt.


Som liten ville Robert Gustafsson bli skrothandlare, men ödet ville annorlunda. Hans eget mod och nyfikenhet gjorde att han ”öppnade dörrar som andra trodde var stängda” och på så sätt öppnade sig helt andra möjligheter och han gjorde vissa avgörande vägval. ROBERT GUSTAFSSON HÅLLER LÅDA 2.0 handlar om att våga öppna dörrar som verkar stängda, och att framför allt – våga se vad som finns bakom dörren! Gå igenom den och se vad som väntar på andra sidan. Denna föreläsning är humoristisk, inspirerande, entusiasmerade och till viss del utmanar den sin publik att fundera på sin egen tillvaro.

Biljetter via: tickster.com

Källa: Draken Live.se

--
Kulturnatta
Göteborg
2023/10/27

I 30 år har vi haft en festival i Göteborg som heter Kulturnatta. En natt där vi dukar upp hela stadens kulturella knytkalas.

Festivalen arrangeras av Göteborg Stad i samarbete med det fria kulturlivet. Genom att tillsammans bjuda på ett brett utbud av konst och kultur och göra det tillgängligt för alla bidrar vi till en öppen och jämlik stad. Tillsammans skapar vi upplevelser som kan förflytta tankar och gränser.
Kom och upptäck något nytt!


Kulturnatta är en festival av alla, för alla. Vem som helst kan ordna en programpunkt och teatrar, museer, bibliotek, gallerier, ateljéer, biografer och kulturhus håller kvällsöppet för dig. Här kan du utforska allt från konst, dans, musik och teater till temavandringar, ateljébesök och workshops. För alla åldrar och allt med fri entré.

Göteborgs Stad Kulturnatta

Källa: goteborg.se

--
EM-match i amerikansk fotboll
Valhalla IP
2023/10/28

Den 28 oktober spelas EM i amerikansk fotboll för herrar på Valhalla IP i Göteborg. Där kommer Sverige och Italien att möta varandra och göra upp om bronsmedaljen.

Storpublik väntas till EM-matchen på Valhalla IP i Göteborg, en klassisk arena och en klassisk stad för amerikansk fotboll i Sverige. Bland annat spelades NFL-matchen mellan Chicago Bears och Minnesota Vikings på närliggande Ullevi 1988, en match som på riktigt satte sporten amerikansk fotboll på kartan i Sverige. – Att få avsluta landslagsåret 2023 med en EM-bronsmatch mot Italien på hemmaplan i Göteborg är enormt inspirerande. Jag är övertygad om att det kommer att bli en spännande och underhållande match och hoppas att många tar sig till Valhalla IP för att heja fram det svenska landslaget, säger Sveriges förbundskapten BD Kennedy.

Till EM-matchen mot Italien, som sparkar av kl. 13, går ungdomar upp till 16 år in utan kostnad, något som blivit möjligt genom ett samarbete mellan SWE3 och Göteborg stad.

Biljetter via Tickster

Källa: Got Event

--
Jill Johnson
"Simply The Best" på Draken Live
2023/09/21 - 2023/10/14

Jill Johnson firar 50 år med storslaget kalas och showen "Simply The Best". Nypremiär blir det den 21:e september och pågår tom 14:e Oktober på Draken Live i Göteborg och första showen ut i Petter Stordalens storsatsning på en mötesplats för nöjesupplevelser.

I showen "Simply The Best" bjuder Jill på sig själv och låtar från hela hennes karriär, med allt från country, sina egna hits till storslagna shownummer av de allra bästa.


Självklart är Jolene, Open your Heart, Crazy in Love, Kärleken Är och Rose Garden med på låtlistan. Även om hennes hjärta klappar allra mest för countrymusiken, så hyser hon också kärlek och nyfikenhet för flera andra musikgenrer. Därför kommer ni i denna show att bjudas på en kavalkad av Jills absoluta musikaliska favoriter blandat med de stora låtarna och arrangemangen.

Helt enkelt en show som inte kommer att lämna någon oberörd.

Biljetterna är släppta via: Draken Live

Källa: werecki.com

--
Mamma Mia! The Party
På Rondo
2023/09/22 - 2023/12/16

Först kom musikalen. Sen kom filmen. Nu är du välkommen till Mamma Mia! The Party… Bli en del av en helt ny upplevelse. En grekisk taverna. En medelhavsmeny. ABBAs låtar och en fest som aldrig tar slut. Den 20 januari 2016 var det världspremiär på Tyrol för ytterligare ett steg i succén MAMMA MIA!


Rondo på Liseberg i Göteborg har byggts om och förvandlats till en grekisk taverna med kapacitet för ca 500 gäster. Du och ditt sällskap är med om en helt ny upplevelse, en middagsunderhållning i flera akter och en fest som överträffar det mesta.

INFORMATION
Show och meny ingår i samtliga biljettkategorier. Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap. På utvalda Familjefester är åldersgränsen 8 år.

Biljetter köpes via: Tickster

Källa: Liseberg

--
Wicked
Succémusikalen som tagit världen med storm
2023/09/16 - 2024/04/24

Musikalen Wicked berättar historien om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen Trollkarlen från Oz), ur de båda häxornas perspektiv. Hur de omaka vännerna Elphaba och Galinda fann varandra, blev till den onda respektive den goda häxan och lyckades besegra den elake trollkarlens tyranni.

Uppsättningen i Göteborg är den största någonsin, med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar. I huvudrollen som Elphaba, ”the wicked witch of the west”, debuterar 23-åriga Feline Andersson. Galinda, som blir till den goda Glinda, sjungs av Anna Salonen, som tidigare medverkat i bland annat musikalen Oliver! på GöteborgsOperan.


Musikalen Wicked firar 20 år och är en av världens mest populära musikaler. Originaluppsättningen hade världspremiär på Broadway 2003 – där den hittills spelat 7 000 föreställningar – och premiär i West End tre år senare.

Biljetter köpes via: opera.se

Källa: Göteborgsoperan

--
GO INFO
Smygstartspremiär
2023/09/05 - 2023/10/31 12:00
Sponsrat Innehåll

Premiär för GO INFO med en lätt uppstart under hela oktober för att sätta design och hanterbarhet.

GO INFO fokuserar på evenemang, företag och artister. Längre fram så kommer innehållet att utökas med sådant som är "Bra att veta" och "Bra att ha". Vi kommer att hålla dig uppdaterad och informerad om allt som händer i staden. Oavsett om det handlar om senaste inom näringslivet eller de hetaste eventen, kan du lita på att hos oss hittar du de mest aktuella nyheterna. Häng med och upptäck Göteborg på ett nytt sätt genom GO INFO!

Berätta gärna för oss vad du tycker och vill ha med här på GO INFO info@goteborg.media


Vårt mål är att vara din källa för nyheter i Göteborg. Vi strävar efter att leverera pålitligt och relevant innehåll om företag, entreprenörskap och evenemang i staden. Med fokus på GO INFO erbjuder vi dig allt du behöver för att hålla dig a jour med det senaste från göteborgska nöjeslivet. Låt oss tillsammans utforska och uppleva Göteborgs spännande företagsvärld och eventscen!
Enkelt helt enkelt.

Skicka in dina tips på tips@goinfo.se

--
GO NEWS
Smygstartspremiär
2023/09/01 - 2023/11/01 12:00
Sponsrat Innehåll

Premiär för GO NEWS med en lätt uppstart under hela oktober för att sätta design och hanterbarhet.

Berätta gärna för oss vad du tycker och vill ha med här på GO NEWS info@goteborg.media

Här kommer det nyheter om och med Göteborg men inte vanliga "nyheter" utan mer om vad som händer i Göteborg.
Allt från nya företag, evenemang, nya byggen, färdiga byggen. Ja det mesta kommer det innehålla, fast utan "nyheter".
Korta nyheter med länkar till andra sidor och med kopplingar till både GO FM och GO TV. Dessutom så kan det även komma in i GO INFO samt GO POD.
Enkelt helt enkelt.

Källa: GO NEWS

Spider
Vi fyller på hela tiden med mer info.
2061/09/12

Har du tips på något som händer i Göteborg, litet som stort, så skicka oss ett mail tips@goinfo.se


Enkelt helt enkelt.

Skicka in dina tips till tips@goinfo.se

Spider
Länkar till våra andra GO-sidor.
GO GO GO

!!
Hur fungerar GO INFO
Vad betyder saker och ting

I varje månad så visar vi bara det som är aktuellt för månaden. Vi tar bort informationen i innevarande månad när sista dagen för eventet / informationen har passerat.

16
flera dagar
Datumet som står längst till vänster är antingen första dagen på flera dagar eller så är det bara 1 dag för eventet.
Om det är flera dagar så står det under datumet.

16
Det är idag som eventet pågår.

En stjärna betyder att det är ett pågående event och att det pågår under flera dagar

Ett varningstecken betyder att det är nu de sista dagarna på ett event som pågått under flera dagar.

Detta betyder att det är idag som det är sista dagen på eventet.

--
2 streck betyder tyvärr att eventet redan har passerat.

Sponsrat Innehåll
Det kan även förekomma sponsrat innehåll och detta innebär att det är betalt innehåll som är beställt för att visas under önskad längd. Sponsrat innehåll kan vara i upp till 4 veckor på en och samma gång.
GOTEBORG.MEDIA har hand om all sponsring

Har du något att berätta så skicka in det till oss på tips@goinfo.se

Hälsningar
Anders Nilsson
Content manager / Producent
GO INFO Göteborg

Powered by XFMPRO.com
GO FM - Kanal X(AI)
Att skicka in Tips
📧

Om du har tips så når du oss lättast med mail tips@goinfo.se

Att skicka in tips:
GO INFO tar enbart emot tips på vad som händer i Göteborg. Berätta om det du tror skulle passa in här och vi vill gärna ha ditt namn/företag med telefon/mail så vi kan verifiera innehållet.

Vi kan även komma till er och prata igenom erat tips, det kan också bli intressant att även ha med det i våra radiosändningar och TV. Det finns även möjlighet att sponsra erat innehåll, ring oss så berättar vi mer.

Du får gärna ringa oss om du undrar över något på telefon 031-145145

Skicka ditt tips till redaktionen tips@goinfo.se.

GO INFO Mail.
📧

Om du har tips så når du oss lättast med mail
tips@goinfo.se

Redaktionen når du på
info@goteborg.media

Public Relations:
pr@goteborg.media

GO INFO Telefon.
📱

Redaktionen på GOTEBORG.MEDIA

Telefon 031-145 145 (vardagar kl 9 - 15).

Sponsring / Annonsering
GOTEBORG.MEDIA

GOTEBORG.MEDIA har hand om all sponsring / annonsering på GO NEWS, GO INFO, GO TRAFIK, GO FM samt Trafikradion.com & Trafik24.se

GOTEBORG.MEDIA


Powered by XFMPRO.com